• Residentie Amadeus Maarssen

Een woning voor de toekomst

Duurzaam gebouwd

‘Residentie Amadeus’ wordt duurzaam gebouwd. Er worden veel natuurlijke grondstoffen toegepast, zoals hout voor de buitenkozijnen. Daarnaast zijn nagenoeg alle materialen herbruikbaar. De indeling van de draai-/kiepramen is zo gemaakt dat u de buitenbeglazing van binnenuit kunt bewassen. Daarnaast worden voor de dakgoot en dakkapelbekleding onderhoudsarme materialen gebruikt. Hierdoor zal er voor dit onderhoud geen inzet van een hoogwerker meer vereist zijn. Hoewel het nog geen gemeentebeleid is, wordt het hemelwater dat op het buitenterrein valt, geïnfiltreerd in de bodem. Het gebouw is hoogwaardig geïsoleerd en voorzien van een goede luchtdichting en zelfregelende ventilatieroosters. Hiermee wordt het warmteverlies beperkt. Er wordt energiezuinige vloer-verwarming toegepast. Tevens wordt er een energiezuinige HR ketel geplaatst. De techniekkast is zodanig geplaatst dat lange leidinglengtes en energieverlies hierdoor beperkt worden. Onze sanitair showroom kan u tips geven voor het beperken van het waterverbruik. Tevens kan de keuken showroom u tips geven over energiezuinige apparatuur. Uw ventilatiesysteem is voorzien van een vocht- en CO2 sensor, wat zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Daarnaast is het systeem zodanig geautomatiseerd en ingeregeld, dat dit energiezuiniger is.

Het dak wordt nagenoeg volledig voorzien van zonnepanelen. Er worden er circa 73 geplaatst.

In de algemene ruimten wordt LED verlichting toegepast. Waar mogelijk wordt deze voorzien van bewegingsmelders. De mogelijkheid bestaat om een oplaadpunt voor uw elektrische fiets, scootmobiel of auto te laten plaatsen.

 

Veilig en toegankelijk

Het hang- en sluitwerk van de buitenkozijnen voldoet aan de eisen van Politie Keurmerk, inbraakwerendheidsklasse 2. Dit betekent bijvoorbeeld dat de scharnieren zijn voorzien van dievenklauwen en uw voordeurslot van kerntrekbeveiliging. Onze installateur staat u graag te woord om de eventuele aanleg van een inbraak-beveiligingssysteem te bespreken. De algemene draaideuren zijn voorzien van glas, zodat u altijd ziet wie er aan de andere kant staat. De garagedeur kan alleen door de bewoners worden geopend met de geprogram-meerde afstandsbediening. Er wordt een stoplichtsysteem geplaatst om veiliger met uw auto de parkeergarage in of uit te rijden. De centrale entreedeur is vanuit uw appartement te openen met behulp van een kleuren videofoontoestel. Dit toestel is voorzien van een spreek-, luister- en kijkverbinding. De voordeur van uw appartement wordt voorzien van een deur-spion, zodat u kunt zien wie er voor staat. Tevens bestaat de mogelijkheid om hier een lichtpunt te plaatsen.

De detaillering van uw balkon en de galerij is zodanig uitgewerkt, dat het hoogteverschil en daarmee het struikelgevaar beperkt wordt.

In de algemene ruimtes wordt de verlichting zodanig geplaatst dat ‘donkere hoekjes’ worden voorkomen.

Op de buitengevel van de entreehal en de garagedeur wordt LED verlichting geplaatst. Tevens wordt het buitenterrein voorzien van verlichting.

 

Woning voor de toekomst